Inspiratie
Op mijn 39e volgde ik zelf een loopbaan-heroriëntatietraject en eind 2021 ben ik begonnen als loopbaanprofessional met BlijWerken Adviesbureau. Ik werk met de Koersonderzoekmethodiek van Adriaan Hoogendijk, en daarnaast heb ik aspecten van de positieve psychologie door Martin Seligman, het concept Werk en Zingeving van Heidi Jansen en de Jobmarketingmethode van Aaltje Vincent geïntegreerd in mijn trajecten.

Studie
Ik studeerde journalistiek (2000-2003) en bewegingswetenschappen (MSc, 2017). In 2017 emigreerde ik naar Nederland en in 2019 volgde ik een loopbaan-heroriëntatietraject. In datzelfde jaar startte ik met de post-HBO-opleiding tot loopbaanadviseur bij VistaNova in Amersfoort, Nederland. Deze rondde ik in 2021 af. Tijdens de opleiding leerde ik over de Hoogendijk-methodiek en kreeg ik de bijzondere kans om trainee te worden bij Noorderlink. In deze functie onderzocht ik diversiteit en inclusie bij de 41 bij Noorderlink aangesloten organisaties.

STiR
De Stichting Registratie (StiR) is een onafhankelijke stichting die de beroepsregistraties en registers van professioneel begeleiders zoals coaches, teamcoaches, organisatiecoaches en supervisoren in Nederland beheert. Sinds 2021 ben ik een STiR erkend coach.

Verdieping
Ter verdieping en voor een breder perspectief volgde ik met plezier de basiscursus Positieve Psychologie van professor Martin Seligman, gelieerd aan het Positive Psychology Centrum, aan de University of Pennsylvania in de Verenigde Staten, en de lentecursus Werk en Zingeving: Werk, Zingeving, Leiderschap, Diversiteit en inclusie aan de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland.

Up-to-date
Ik ben lid van de intervisiegroep met oud-studiegenoten van Vista Nova. Daarnaast heb ik veel contact met senior HR-specialisten, coaches en recruiters. Ik volg blijvend de ontwikkelingen in het vakgebied in vakbladen, uitzendingen, en blogs. Ook bezoek ik congressen, spar ik met collega’s. Zo zorg ik ervoor dat mijn kennis up-to-date is.